Stor satsning på näringslivsutveckling i sydöstra Skåne

Under knappa ett års tid ska programmet IDÉFORUM FÖR INNOVATIVA KVINNOR PÅ ÖSTERLEN ge kraft, kunskap och inspiration till kvinnor att utveckla sin idé till en bärkraftig verksamhet i egen regi. Det nybildade företag KG Konsult och många gamla kontakter blir delarna som bildar plattformen för programmet som startar i början av oktober.

 

– Vi vill få det viktiga gjort för att öka kraften i utvecklingen. Nu tar vi första steget från ord till handling genom programmet, säger Katarina Bruning och Gunnel Ottersten, ägare till KG Konsult. Vi har sett och deltagit på mängder av seminarier, möten och sammanträden som har pågått de senaste åren där man talat om hur vi ska öka tillväxten på landsbygden. Inte minst i vår egen landsända – Österlen.

– Vår ambition är att driva projekt eller genomföra uppdrag som gynnar utvecklingen i vår region, säger Katarina och Gunnel. En drivmotor som genomför och ser till att tankar och vackra ord inte bara blir en skrivbordsprodukt.

 

Pressträff den 30 augusti kl 10.00
Möt det nya företaget KG Konsult, som får det viktiga gjort, och ägarna Katarina Bruning och Gunnel Ottersten. De berättar om företaget, programmet och möjligheterna för de 30 kvinnor som erbjuds plats i Idéforum där de ska få inspiration som kan lyfta den egna idén till nya höjder. Finns modet kan några av kvinnorna få bli de första som möter en grupp affärsänglar i en lokal Språngbräda som kommer att genomföras i samarbete med Connect Skåne.

 

Välkommen till en kort och kärnfull träff för press, nyfikna och samarbetsparter som sker på IA:s i Hanna (mitt emot Hannas kyrka) fredag 30 augusti kl 10.

– Kanske vi avslöjar vad vi menar är det viktiga som behöver göras, skrattar Katarina och Gunnel och hälsar alla välkomna!

Mer information om programmet IDÉFORUM FÖR INNOVATIVA KVINNOR PÅ ÖSTERLEN finns i den bifogade filen.

 

 

Om KG Konsult – Får det viktiga gjort!
Driver på för utveckling av näringsliv- och samhälle i sydöstra Skåne.  Det gör vi genom de projekt och uppdrag vi får från företag, organisationer, kommuner, myndigheter med flera. Vi driver också egna projekt som gynnar utvecklingen i regionen, själva eller tillsammans med andra.