Pressmeddelande

Stor satsning på näringslivsutveckling i sydöstra Skåne

Under knappa ett års tid ska programmet IDÉFORUM FÖR INNOVATIVA KVINNOR PÅ ÖSTERLEN ge kraft, kunskap och inspiration till kvinnor att utveckla sin idé till en bärkraftig verksamhet i egen regi. Det nybildade företag KG Konsult och många gamla kontakter blir delarna som bildar plattformen för programmet som startar i början av oktober.

 

– Vi vill få det viktiga gjort för att öka kraften i utvecklingen. Nu tar vi första steget från ord till handling genom programmet, säger Katarina Bruning och Gunnel Ottersten, ägare till KG Konsult. Vi har sett och deltagit på mängder av seminarier, möten och sammanträden som har pågått de senaste åren där man talat om hur vi ska öka tillväxten på landsbygden. Inte minst i vår egen landsända – Österlen.

– Vår ambition är att driva projekt eller genomföra uppdrag som gynnar utvecklingen i vår region, säger Katarina och Gunnel. En drivmotor som genomför och ser till att tankar och vackra ord inte bara blir en skrivbordsprodukt.

 

Pressträff den 30 augusti kl 10.00
Möt det nya företaget KG Konsult, som får det viktiga gjort, och ägarna Katarina Bruning och Gunnel Ottersten. De berättar om företaget, programmet och möjligheterna för de 30 kvinnor som erbjuds plats i Idéforum där de ska få inspiration som kan lyfta den egna idén till nya höjder. Finns modet kan några av kvinnorna få bli de första som möter en grupp affärsänglar i en lokal Språngbräda som kommer att genomföras i samarbete med Connect Skåne.

 

Välkommen till en kort och kärnfull träff för press, nyfikna och samarbetsparter som sker på IA:s i Hanna (mitt emot Hannas kyrka) fredag 30 augusti kl 10.

– Kanske vi avslöjar vad vi menar är det viktiga som behöver göras, skrattar Katarina och Gunnel och hälsar alla välkomna!

Mer information om programmet IDÉFORUM FÖR INNOVATIVA KVINNOR PÅ ÖSTERLEN finns i den bifogade filen.

 

 

Om KG Konsult – Får det viktiga gjort!
Driver på för utveckling av näringsliv- och samhälle i sydöstra Skåne.  Det gör vi genom de projekt och uppdrag vi får från företag, organisationer, kommuner, myndigheter med flera. Vi driver också egna projekt som gynnar utvecklingen i regionen, själva eller tillsammans med andra.

Sagt om oss

KG hjälper till med Välkomstgalan för flyktingar

En av KG Konsults hjärtefrågor är integration, att hjälpa till med Välkomstgalan för flyktingar var därför helt naturligt.

Gala ska omvandla idéer till verklighet -”Unikt med galan är det mänskliga mötet”, skriver Lokaltidningens Pauline Bengtsson den 21 oktober 2015.

”En grundkänsla av att ”det finns saker att göra” och ett lokalt nätverk av eldsjälar som vill göra en skillnad”. Lördagen den 24 oktober är det dags för Open House Welcome – en ideell gala på Ystads teater dit både privatpersoner och företag kan köpa biljetter …… Diskussionerna, som snabbt gick från tanke till handling, startade med det samarbete som redan fanns mellan Rotary och Open House Österlen. Presidenten för Rotary S:t Petri, Pua Alm, och Open House Österlens verksamhetsledare Armand Krajnc, började att dra i trådarna.
– Kommunen har redan huset och vi har idéerna till verksamheten. Det vi nu ska samla ihop pengar för att kunna komma i gång med är meningsfulla aktiviteter för de som tagit sig hit – vare sig de är unga eller äldre, säger Armand”.

Läs artikeln i sin helhet på http://ystad.lokaltidningen.se/…/20…/artikler/151019724/1846

Biljetter till galan, som således äger rum lördag den 24e oktober kl 18 på Ystad teater, kan bokas på Ystads Turistbyrå 0411-57 70 81 eller viawww.ystadsteater.se.

Välkomna att ha en trevlig kväll, och göra nytta samtidigt!

Språngbräda för kreativa

Idéforum hade den första minisprångbrädan av tre för två av deltagarna i utvecklingsprogrammet. Språngbrädan arrangeras av Connect Skåne den 12 mars i Tomelilla och då fick vi besök av Ystads Allehanda som skrev den här artikeln som publicerades den 13 mars.

2014-03-13 08.39.35

KG Konsult i sociala media

Igår publicerade Lokalt Näringsliv Ystad, en webbtidning på Facebook, en intervju med KG om företagsamhet och vårt engagemang för samhälls- och näringslivsutveckling i Sydöstra Skåne. Här kan du läsa intervjun.

Behöver du hjälp att skapa spännande möten eller driva ett utvecklingsprogram ta gärna kontakt med oss, Katarina 070 207 50 05 och Gunnel 070 537 09 54. Vi hjälper dig att få det viktiga gjort.