KG presenterade Idéforum för Region Skåne

I förra veckan var KG Konsult och presenterade Idéforum för Kulturförvaltningen på Region Skåne. Idéforum är till största delen finansierat av Region Skåne som fått pengar via programmet Främja kvinnors företagande som drivs av Tillväxverket.

Idéforum vänder sig till kvinnor inom den kulturella och kreativa näringen, KKN, och det är 16 kvinnor som har anmält sig till programmet som började i oktober 2013. Programmet har flera medfinansiärer, en av dem är Connect Skåne och de arrangerar minisprångbrädor. Det innebär att deltagare i Idéforum presenterar sin idé för en panel och får värdefull feed-back för attfå sin idé att lyfta.

 

2014-04-11 10.58.48

 

Vid presentationen för Kulturförvaltningen berättade vi bl a om minisprångbrädorna och vilken positivt gensvar det har fått från alla involverade. Vi berättade om Saga Jepson som är keramiker och driver Elistorps B&B och hur hennes situation inte är helt ovanlig på Österlen. Här måste man oftast driva flera verksamheter för att få vardagen och ekonomin att gå ihop.  Saga har gjort en bra reklamfilm om sig och hennes arbete. Här kan du se den,  Sagan om keramik

Vi tycker självklart det är väldigt roligt att få berätta om både utvecklingsprogrammet och deltagarna. Är du intresserad och vill veta mer är det bara att du hör av dig till oss.