Har du koll på din affärsidé?

Just nu jobbar deltagarna i Idéforum med sina affärsidéer, erbjudanden, kunder och samarbetspartner. Idén som från första början verkade så självklar kan efter en stunds fundering förändras och få en ny inriktning eller lite annorlunda innehåll. En spännande resa för de flesta.

När vi hade vår senaste träff återberättade vi en historia som vi hört och som faktiskt kan ge input till vikten av att inte formulera sin idé för begränsande så den hindrar att företaget växer och utvecklas.

Historien om Isleverantören
Ett företag hade som idé att leverera is till de flesta fastigheterna runt om i Stockholms innerstad, det här var före kylskåpens tid. Vad som hände när kylskåpen blev en del av de svenska köken är lätt att räkna ut, behovet av is försvann och företaget gick i konkurs. Så här i efterhand kan man säga att konkursen kanske hade undvikits, om företaget hade sett sig som speditionsfirma istället för isleverantör. Företaget hade en unik kunskap, de var duktiga på att hitta i Stockholm och hade säkert bra kontakter med både fastighetsägare och lägenhetsinnehvare. De hade med andra ord haft möjligheten att leverera andra produkter när behovet av is försvann.

isblock11-407x274

Har du koll på din affärsidé? Kanske dags att plocka fram och läsa igenom den – håller den fortfarande eller behöver du utveckla den? Låt inte din affärsidé vara en hyllvärmare utan använd den aktivt när du arbetar med utvecklingen i ditt företag.

Om du vill veta mer om Idéforum och om hur vi kan hjälpa till med olika utvecklingsprogram hör gärna av dig till oss Katarina, 070 207 50 06 och Gunnel, 070 537 09 54.

KG Konsult – Får det viktiga gjort!

Varma hälsningar
Katarina & Gunnel