Hänt i veckan!

Så är det fredag igen, otroligt så snabbt veckorna går. Dags att summera innan vi tar helg. Gunnel Ottersten, som i förra veckan blev utsedd till Årets Qlara, har förekommit i olika artiklar i pressen och mer lär det bli. På måndag kan ni lyssna på henne på Radio Active kl 15.00 och det lär nog bli flera artiklar att läsa, roligt!

Ett par frukostar hann vi med och fick göra både nya och gamla bekantskaper. Det ger energi och en bra start på dagen. Det blir tidig start på dagen men det är det värt.

Ystad frukost

Näringslivsfrukosten i Ystad handlande om utbildning samt samverkan mellan skola och näringslivet.

 

BNI SYD

BNI Syds frukost på Ystad Saltsjöbaden. Trevligt med nya kontakter och få lyssna på Paula Mogensen som berättade om sitt arbete som mäklare.

För våra deltagare i tjänsten Stöd & Matchning har vi haft fokus på att sökande efter arbete. Det gäller att finslipa på CV och personliga brev och se om vi kan hitta nya områden där deltagarnas kunskap/erfarenhet kan komma till nytta. Spännande och nyttig arbete. Roligt också att vi fick besök när vi hade Öppet hus. Det har vi varje tisdag kl 14-16 för alla er som är nyfikna på oss.

Ett Samrådsmöte med Arbetsförmedlingen stod också på agendan, vårt första. Runt 40 personer från olika leverantörer i Skåne deltog. Vi kan konstatera att vi i Skåne har vi alldeles för många arbetssökande. Vi hoppas på att få möjligheten att stötta många, vi gillar och är bra på att matcha!
Om du eller någon av dina företagarkollegor har behov av att nyanställa – kolla med oss så ska vi se om vi kan matcha någon av våra deltagare.

 

 

20160406_132553

På plats hos Arbetsförmedlingen i Malmö. Här samlades leverantörer för information och möjligheten att ställa frågor.

 

alliances-1196163_1920

Seminarium/workshop ” Nya perspektiv med kultur. Näringsliv och kultur gifter sig?!”. 13 och 27 april.

Som avslutning på veckan har vi planerat vårt seminarium/workshop som vi arrangerar tillsammans med Kultur- och Fritidsförvaltningen i Simrishamn ” Nya perspektiv med kultur. Näringsliv och kultur gifter sig?!”. Den 13 och 27 april kl 15.30 – 18.00 på Österlens museum ska vi undersöka mer hur kreativa hjärnor kan komplettera teknikernas system samt hur kreativitet kan vara en tillgång för näringslivet. Dessutom ska vi få lyssna på dem som faktiskt har ”gift sig”.
Du som vill delta anmäler dig till kulturfritid@simrishamn.se senast den 12 april. Det är kostnadsfritt att delta.

Trevlig helg,
Katarina & Gunnel