Hänt i veckan!

Ja så var det fredag igen, veckorna rusar. Tar det som ett tecken på att veckorna innehåller värdefullt och roligt arbete.

Stöd & Matchning
Det går framåt för våra deltagare i Stöd & Matchning, anställningsintervjuer inplanerade och för andra hoppas vi att det lossnar för inom kort. Roligt eftersom vi har lagt ner mycket jobb på att finslipa CV och personliga brev samt ”tänka utanför box” för att hitta jobbmöjligheter inom nya branscher. Här gäller det att titta på kompetensen och på vilket sätt den kan vara användbar på ett nytt sätt. Vi har också hälsat nya deltagare välkomna och det ska spännande att vara en del av deras resa mot jobb.

 

Seminarium ”Nya perspektiv med kultur”
I mitten av veckan höll vi ett seminarium/workshop i samarbete med Kultur- och fritidsförvaltningen i Simrishamns kommun. Vi ville lyfta och diskutera möjligheter för konstnärer och näringsliv att jobba tillsammans och vad det skulle kunna innebära.
Den 27 april kl 15.30 – 18.00 är det dags för del 2 på Österlens Museum i Simrishamn. Välkommen även om du inte deltog på del 1.

Läs mer här.

 

20160413_174543-1

 

Om utrikeshandel, internationella relationer
På torsdagen var det ett fint och matnyttigt arrangemang på Ystad teater som gav en bra inblick i och information om utrikeshandel samt alla olika organisationer som kan stödja vid utveckling av företag, vara långivare, bidra med utbildning och information. Det stora dragplåstret var Cecilia Malmström, EU-kommissionär med ansvar för handel utanför EU. Hon gav en bra belysning av vikten med frihandelsavtal för jobb samt möjligheter för företag att få en tillväxtmarknad utanför EU. Hon berättade om förhandlingen som just nu pågår med USA och man måste bli imponerad av uthålligheten. Cecilia hoppas att det ska bli klart innan hennes förordnade går ut 2019, prata om att ha ett långsiktigt perspektiv i arbete. Mycket glada att vi fått lyssna på henne.

20160415_110924-1

Talarna på konferensen

 

Årets Qlara
Det har väl inte undgått så många att Gunnel Ottersten, delägare i KG Konsult, har blivit utsedd till Årets Qlara, av nätverket Qlara. Det har varit artiklar i stort sett alla våra lokala tidningar, en intervju på lokalradion och inlägg i social media. Roligt att det har uppmärksammats.
Lyssna: Radio Active Läs mer: Årets Qlara

Nu laddar vi batterierna inför nästa vecka då vi ser fram mot ett nytt ministermöte, mer om det då…

Trevlig helg,
Katarina & Gunnel