Hänt i veckan! #23

Den här veckan är vi glada för att en av våra deltagare i programmet Stöd &Matchning fick jobb. Och fort gick det, var på intervju på tisdagen och onsdagen kom erbjudande om jobb och på torsdagen var det bara att börja arbeta. Så himla roligt när vi vet hur mycket tid och energi som lagts ner på att leta arbete, skriva anpassade brev mm. Ännu roligare är att det var precis ett sådant jobb som vår deltagare ville ha, rätt ort mm. Bara positivt.

Vi har fått positiv respons för  några fler deltagare och nu hoppas vi att de sista pusselbitarna ska falla på plats nästa vecka. Vi har också de som fortfarande väntar, nästa vecka vore skönt om det kom besked.

Vi tycker det är minst lika roligt som deltagarna själva när det blir jobb. Det är så härligt när man följt en person som gett järnet för att hitta ett arbete där man får använda sin kompetens och erfarenhet. Nu när det pågår en diskussion om att vi måste jobba längre än till 65 år, kan det tyckas vara trögt att få arbete om man inte är 23 år, har universitetsexamen och 5 års erfarenhet. Vi skojar, lite i alla fall 😉 En person som idag är 50 – 55 år har minst 10 – 15 år kvar att arbeta, så varför denna fixering vid ålder.  Någon som har en bra reflektion kring detta?

Trevlig helg,
Katarina & Gunnel