Hänt i veckan! #19

Dags för veckosummering. Allt fokus har legat på Stöd & Matchning. Tyvärr var vi tvungna att ställa in del 2 av seminariet ”Nya perspektiv med kultur. Näringsliv och kultur gifter sig?!”, det var för få anmälda. Vi återkommer till hösten med ett nytt datum då vi hoppas att fler har möjlighet att komma.

I tjänsten Stöd & Matchning är deltagarna så aktiva och engagerade. Deras heltidssyssla är att leta arbete. Det blir flera ansökningar per vecka och någon har personligen gått runt och presenterat sig och lämnat sitt cv. Bra jobbat.

Vi har ringt runt och kollat med några arbetsgivare hur rekryteringsläget ser ut och då förstår man mycket bättre hur tuff konkurrensen är. Arbetsgivarna har fått in allt från 70 till 200 ansökningar på en tjänst och cirka 3-5 personer får komma på intervju. Här gäller det att göra allt för att sticka ut, ringa – finslipa på personligt brev – följa upp inskickade ansökningar mm.

Vi gör också efterlysningar i våra nätverk plus att vi ringer olika arbetsgivare. Ibland kan det vara så att det finns ett behov men det annonseras inte ut. Så vet du någon som kan tänkas behöva förstärkning inom nedanstående områden så hör av er till oss så kan vi presentera personer. Tilläggas bör att våra deltagare inte i första hand söker sommarjobb utan behöver vad vi kallar för ett vanligt jobb.

Vi gör en efterlysning inom följande områden. Ring Katarina 070 207 50 06, om du har tips eller eget behov:

  • Administration – personer med olika lång erfarenhet och olika bakgrund
  • Restaurang/kök – personer som kan tänka sig att vilka arbetsuppgifter som helst, har inte körkort och bor i Ystad och Tomelilla.

Du som är nyfiken på oss kan läsa mer om våra tjänster. Tveka inte att höra av dig om du vill ha mer information.

Trevlig helg,
Katarina & Gunnel