Boels väg till arbete

Tillsammans med våra deltagare i Stöd & Matchning får vi vara med om den häftiga resa som många gör fram till arbete. Vi vill berätta om Boel Romgård och hennes historia som vi tycker kan ge hopp för andra som söker arbete trots kroppens begränsningar och att man är 55 +.

När Boel kom till oss på försommaren hade hon inte arbetat sedan 2014. Hon är en kompetent sjuksköterska och har arbetat med det mesta inom vården men tråkigt nog satte ryggen stopp för tungt arbete. Från början var inriktningen att arbetsträna för att hon ville veta sin kapacitet. Boel hade arbetstränat lite på 50 procent innan men ville veta hur det kändes att arbeta mer.

 

Boel Romgård

 

Vi tog kontakter för att hitta plats för arbetsträning, det visade sig vara lite krångligare än vi trodde från början. Kanske för att Boel ville jobb natt som hon hade gjort i hela sitt yrkesliv. Efter ett tag så började vi därför så smått att prata om att arbeta, vi visste ju att hon kunde arbeta 50 procent så varför inte leta efter ett arbete på deltid istället. Sagt och gjort, vi satte full fart. Först letade vi efter arbete tillsammans och sedan ringde Boel arbetsgivarna och berättade om sin situation. Efter drygt en vecka fick hon napp. Det blev intervjuer och ett jobberbjudande. Allt gick på fyra veckor. Nu arbetar hon som nattsjuksköterska på Lomma Kommun, en tjänst på 56 procent.

Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen
Välkommen till oss du som vill ha ett extra stöd vid din sida när du söker arbete eller funderar på att studera.

Vi erbjuder vårt stöd, individuell coachning/karriärrådgivning, kunskap och nätverk. Du bidrar med ditt engagemang, arbete och din vilja. Tillsammans ser vi till att få det viktiga gjort!

Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen om Stöd & Matchning. Varje tisdag kl 13-14 har vi öppet hus för dig som är nyfiken på oss och vill veta mer.