Här kommer ny information inlägg

Det här innehållet är skyddat. Vänligen fyll i lösenord för att låsa upp.
This content has restricted access, please type the password below and get access.


Högsta ratingbetyget

Alla företag som jobbar med tjänsten Stöd & Matchning jämförs utifrån resultat och ges ratingbetyg. Vi har fått högsta betyget 3 stjärnor!! Det är vi mycket glada och stolta över.

Så här skriver Arbetsförmedlingen om vad stjärnorna innebär:
De leverantörer som har högst ratingbetyg (tre stjärnor) har lyckats bäst med att stötta deltagarna till arbete eller studier. Två stjärnor visar att leverantörens resultat är medel och en stjärna under medel.

 

KG Konsult på mässa

Idag har vi plus andra företag som erbjuder Stöd & Matchning träffat arbetssökande som vill ha stöd när de söker arbete. Det var Arbetsförmedlingen som bjöd in.

Tack som du som stannade till hos oss så vi fick en pratstund och välkommen du som valde oss som stöd. Vi ser fram mot att få komma igång och jobba.

Katarina & Gunnel

Mässa1

KG Konsult träffar arbetssökande

På tisdag den 28 november arrangerar Arbetsförmedlingen en mässa med leverantörer av bland annat tjänsten Stöd & Matchning, folkhögskolor med flera. De har bjudit in arbetssökande som vill veta mer om oss företag och vad vi kan erbjuda.  KG Konsult finns på plats!

 

roll-up

 

En bra vecka!

Nya deltagare strömmar till, roligt att ni har valt oss. Varmt välkomna ska ni känna er allihopa.

Den här veckan kan vi glädjas åt att en av våra deltagare har fått jobb – GRATTIS, en har påbörjat praktik, en annan har varit på intervju och några har goda förhoppningar om jobb. För övriga deltagare kör vi med hårt jobbfokus!!!

Nu tar vi ett par dagar ledigt och laddar om för nästa vecka. På tisdag har vi som vanligt öppet hus kl 13-14 för dig som är nyfiken på oss och Stöd & Matchning.

Trevlig helg önskar
Katarina & Gunnel

 
image001

Boels väg till arbete

Tillsammans med våra deltagare i Stöd & Matchning får vi vara med om den häftiga resa som många gör fram till arbete. Vi vill berätta om Boel Romgård och hennes historia som vi tycker kan ge hopp för andra som söker arbete trots kroppens begränsningar och att man är 55 +.

När Boel kom till oss på försommaren hade hon inte arbetat sedan 2014. Hon är en kompetent sjuksköterska och har arbetat med det mesta inom vården men tråkigt nog satte ryggen stopp för tungt arbete. Från början var inriktningen att arbetsträna för att hon ville veta sin kapacitet. Boel hade arbetstränat lite på 50 procent innan men ville veta hur det kändes att arbeta mer.

 

Boel Romgård

 

Vi tog kontakter för att hitta plats för arbetsträning, det visade sig vara lite krångligare än vi trodde från början. Kanske för att Boel ville jobb natt som hon hade gjort i hela sitt yrkesliv. Efter ett tag så började vi därför så smått att prata om att arbeta, vi visste ju att hon kunde arbeta 50 procent så varför inte leta efter ett arbete på deltid istället. Sagt och gjort, vi satte full fart. Först letade vi efter arbete tillsammans och sedan ringde Boel arbetsgivarna och berättade om sin situation. Efter drygt en vecka fick hon napp. Det blev intervjuer och ett jobberbjudande. Allt gick på fyra veckor. Nu arbetar hon som nattsjuksköterska på Lomma Kommun, en tjänst på 56 procent.

Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen
Välkommen till oss du som vill ha ett extra stöd vid din sida när du söker arbete eller funderar på att studera.

Vi erbjuder vårt stöd, individuell coachning/karriärrådgivning, kunskap och nätverk. Du bidrar med ditt engagemang, arbete och din vilja. Tillsammans ser vi till att få det viktiga gjort!

Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen om Stöd & Matchning. Varje tisdag kl 13-14 har vi öppet hus för dig som är nyfiken på oss och vill veta mer.

 

 

Fatema fick jobb som studiehandledare

Vi vill berätta om Fatema Japer en av våra deltagare som har fått arbete. Under tre månader har vi stöttat henne och i måndags började hon att arbeta som studiehandledare hos Skurups Folkhögskola i Ystad. Fatema och hennes man kom till Sverige 2012 och hennes dröm är att bli lärare, så det här ett steg på vägen. Hon studerar dessutom på sidan av för att bli behörig att söka till lärarutbildningen på universitetet. Fatema är ett bra exempel på att vilja, fokus och hårt arbete ger resultat. Ett riktigt stort grattis till jobbet från oss på KG Konsult.

Det är roligt att få berätta och visa deltagare som får jobb. Vi erbjuder vårt stöd, individuell coachning, kunskap och nätverk. Deltagarna bidrar med sitt engagemang, arbete och sin vilja. Tillsammans ser vi till att få det viktiga gjort!

Välkommen till oss du som vill ha ett extra stöd vid din sida när du söker arbete eller funderar på att studera. Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen om Stöd & Matchning.

Bild Fatema Japer

God fortsättning på 2017!

Hoppas att 2017 har startat bra! Vi har haft kontoret öppet både mellan jul och nyår och nyår och trettonhelg men nu känns det som det har kommit igång på ”riktigt”. För vår eller rättare sagt för våra deltagare rullar det på. En deltagare började på praktik idag och senare i veckan har vi en deltagare som ska på anställningsintervju. Självklart håller tummarna för att det ska gå hela vägen.

Bra start på 2017 och vi fortsätter att jobba på tillsammans med våra deltagare mot arbete och studier.

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
På vår Facebooksida hittar du aktuell information om vad som händer hos oss. Följ oss gärna och ta del av vår vardag.

ÖPPET HUS
Varje tisdag har vi öppet hus för dig som ska välja vem stötta dig i programmet Stöd & Matchning. Välkommen i morgon mellan kl 13 – 14, då finns vi på plats och svarar på dina frågor. Du hittar oss på Lilla Norregatan 9, samma hus som Ystads Allehanda men ingång på gården. Vi delar lokaler med Skurups Folkhögskola. Ring Katarina 070 207 5006 om inte hittar.

image001

 

God Jul och Gott Nytt År

Nu går 2016 mot sitt slut och snart har vi ett nytt år, tiden går fort. Vi kommer att fortsätta att stötta och matcha arbetssökande och företag med varandra. Nytt år nya möjligheter, vem vet?!  Vi ser fram mot det nya året med tillförsikt.

Vi vill önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Katarina & Gunnel
KG Konsult – Får det viktiga gjort

_MG_8930 as Smart Object-1

Stöd som gett jobb!!

Vilken flygande start på veckan. Första deltagaren vi träffade i morse kom in och sa att hon hade fått jobb. Jättekul, vi har stöttat henne i tre veckor! Dessutom hade arbetsgivaren berömt henne hennes CV, att det var tydligt och bra uppställt. Vi har glada att mallen funkar!

Nyfiken på oss och hur vi jobbar. Kom och besök oss imorgon när vi har öppet hus kl 13 -14. Du hittar oss på Lilla Norregatan 9, samma hus som Ystads Allehanda men det är ingång på gården. Vi delar lokaler med Skurups Folkhögskola. Hittar du inte kan du ringa Katarina 070 207 5006.